Gietvloer Reparaties Welkom| Wie zijn wij?| Verwachtingen| Foto's| Reiniging | Schade?| Contact| Voorwaarden

Hoe kan je het beste je vloer schoonhouden

Om lang plezier te hebben van een mooie schone vloer dien je deze op de juiste manier schoon te maken. Gebruik in de eerste plaats een gietvloer reiniger (bv van Dr. Schutz). Deze laat weinig tot geen residu achter waardoor er geen filmlaag ontstaat op de vloer. Je kan een filmlaag herkennen aan het feit dat de vloer grauwer van kleur wordt alsof er een sluier overheen ligt. De vloer is in de meeste gevallen ook glanzender dan een schone vloer. Daarnaast zal het moeilijk tot onmogelijk zijn de vloer streeploos te dweilen en zul je afdrukken gaan zien van bv voeten.

Gebruik nooit groene zeep!


Hou je aan de dosering van de reiniger. Meestal komt dit neer op een dopje op een emmer. Soms staat er een hele hoge dosering op bv 1:5. Dit is om een zeer sterk vervuilde vloer te reinigenen zeker niet bedoeld voor normale (dagelijkse/wekelijkse) schoonmaak. Ingehuurde schoonmaaksters zijn vaak geneigd veel te veel reiniger te gebruiken. Beter is het dan om hun alleen met lauw warm water te laten reinigen en dat je zelf een keer de dweilbeurt doet met reiniger in het water. Het is sowieso, weliswaar afhankelijk van de samenstelling van het huishouden (huisdieren? kinderen? alleenstaand?) niet nodig om bij elke dweilbeurt reiniger te gebruiken. Standaard geven wij als advies 3 keer met lauwwarm water en 1 keer met reiniger, dan weer drie keer alleen met lauwwarm water ect. Je kunt dit zelf vaker (gezin met kinderen en/of huisdieren) of minder vaak doen (alleenstaand)

Er zijn altijd plekken in huis die wat sneller vuil worden, denk aan de vloer voor fornuis, aanrecht, gootsteen en de ingang vanuit de tuin. Daarvoor kun je in een spuitfles een verhouding zeep/water van 1:3 a 1:4 doen. Spuit de plek in, laat dit 3 min intrekken (let op dat je het niet laat opdrogen) en veeg de plek met bijvoorbeeld een microvezel doek schoon. Spoel de plek goed na met schoon water zodat alle resten van de reiniger en het vuil verwijderd zijn.

Sowieso is goed dweilen al een klus die vaak niet op de juiste manier wordt gedaan. Zodra je 1 keer de dweil spoelt in de emmer is dat water niet meer schoon. Stel je voor als de dweil 5 of zelfs 10 keer is gespoeld in de emmer. In feite ben je dan vies water heen en weer aan het vegen. Om een vloer echt goed schoon te krijgen dien je het vuil met het vuile water zo veel mogelijk van de vloer te verwijderen. Je kunt ook een natte stofzuiger te gebruiken. Je deelt de vloer op in delen van ca 1 m2 en dweilt een deel van de vloer waarbij de vloer niet de kans krijgt om op te drogen. Je zuigt het water op en spoelt de dweil uit onder stromend water. Dan weer in de emmer met reiniger en dweil je het volgende deel van de vloer. Dit is wat tijdrovend en dat komt natuurlijk niet altijd uit. Maar probeer je dit in ieder geval om de zoveel tijd dan zul je merken dat de vloer al veel schoner blijft.

Wat ook goed werkt zijn de dweilmachientjes (van bv Karcher) deze dweilen met schoon water en zuigen het vuile water af in een afzonderlijk containertje. Is je vloer heel sterk vervuild, verdeel dan de vloer weer in delen en gebruik de sterkere oplossing in een spuitflacon om de vloer krachtig te reinigen.

Heb je vlekken die je zelfs met een klein beetje pure reiniger niet van de vloer krijgt, bel dan met Gietvloer Reparaties 06 38331393, dat kost je niks en kunnen we samen kijken hoe dit is op te lossen.

Gebruik in ieder geval nooit schuurmiddelen,
schuursponzen of oplosmiddelen op je vloer!