Gietvloer Reparaties Welkom| Wie zijn wij?| Verwachtingen| Foto's| Reiniging | Schade?| Contact| Voorwaarden

Wat kan je verwachten?

Om de reparatie aan je vloer uit te voeren komt er een restaurateur. Afhankelijk van het werk kunnen dat er ook 2 of 3 zijn.

Gietvloer Reparaties - Verwachtingen Indien nodig wordt de vloer gevuld en geschuurd en daarna op kleur gebracht. Hiervoor gebruiken we verschillende technieken. Je vloeren-leverancier zal vaak spreken over het airbrushen van de vloer, maar dit zal niet altijd het geval zijn. Wij kiezen voor de methode die het beste resultaat op zal leveren.

Als je ons aan het werk ziet zal het je niet verbazen dat al onze restaurateurs uit de kunsthoek komen. Het is namelijk zeer verfijnd werk en een belangrijk onderdeel van ons werk is de vloer weer dusdanig te herstellen dat het een geheel wordt met de rest van de vloer. Sommige klanten spreken zelfs over kleine schilderijtjes waarbij we met veel zorg de looks en structuur van de vloer imiteren om de restauratie niet meer op te laten vallen.

Zichtbaarheid

Gietvloer Reparaties - Verwachtingen De uiteindelijke zichtbaarheid van een restauratie is van een aantal factoren afhankelijk. Lichtval is bijvoorbeeld heel belangrijk. Indien er strijklicht valt over een restauratie, kan je glansgraad verschillen zien. Echter deze verdwijnen vaak door het gebruik van de vloer waarbij het lopen, stofzuigen en dweilen zorgen voor een natuurlijke polijsting van de vloer waarbij de glansgraden weer steeds meer gelijk worden. Mocht het na 6 maanden nog heel erg storend zijn, dan komen we graag onder garantie bij je terug om te kijken wat er nog aan te verhelpen is. Het is dat geval natuurlijk niet de bedoeling dat een andere partij al iets heeft geprobeerd.


Scheuren

Gietvloer Reparaties - Scheur Scheuren (en aders) hebben hun oorzaak in de onderliggende lagen van een vloer.

Wat je ziet is het gevolg van bewegingen van wat er zich onder de toplaag afspeelt. Die bewegingen zijn het gevolg van het 'zetten' van een vloer, een nieuw huis, een nieuwe aanbouw, zwaar verkeer wat voorbijkomt, werkzaamheden in de omgeving van het huis, etc. Het kan ook het gevolg zijn van te hoog liggende vloerverwarming of het te snel opstoken van een vloerverwarming. Kortom, er zijn heel veel mogelijke oorzaken die tot scheuren kunnen leiden en "de" oorzaak is dus lastig, zo niet onmogelijk, aan te wijzen.

Gietvloer Reparaties - Scheur


De restauratie van scheuren is puur cosmetisch. Dat betekent dat we niet de oorzaak van het scheuren weg nemen en er altijd een reeel risico bestaat dat de scheur terugkomt. Dit kan bij wijze van spreken binnen een dag gebeuren.

Om het risico van terugkerende scheuren na restauratie zo klein mogelijk te houden, adviseren we om af te wachten tot scheuren stil staan in de groei en dan pas een restauratie uit te voeren.

En als laatste: omdat we de oorzaak niet weg kunnen halen, kunnen we helaas geen garantie geven op het restaureren van scheuren.

Bij het aanmelden van een schade en je meldt een scheur, dan krijg je een waarschuwing te zien met bovenstaande tekst ter informatie. Daarna krijg je een lijstje met speciale vragen over de scheuren (leeftijd huis, vloer en scheuren onder andere) die je moet invullen. Met die antwoorden kunnen we een inschatting maken over de kans op blijvend herstel van de vloer na restauratie.

Als we de scheuren te jong vinden, dan krijg je het advies om te wachten tot de ader/scheurvorming stil staat. En dan kan je de scheur(en) het beste twee-wekelijks in de gaten houden: maak er foto's van, steek er een prikkertje in om te kijken of die dieper er in zakt (streepje erop zetten) en bewaar de foto's. En als de scheuren stilstaan, dan kunnen we een afspraak maken om de scheur(en) te herstellen. Dus heb geduld en hou ze in de gaten.

Tijdens de restauratie

Indien we moeten schuren dien je rekening te houden met stof. We gebruiken stofzuigers maar dat is niet 100% afdoende. Ook het airbrushen van de vloer kan licht stof met zich meebrengen. De oplosmiddelen in onze vulmiddelen en verf kunnen onaangenaam zijn. Tijdens onze werkzaamheden mag er natuurlijk een raam open gezet worden. Als ja na ons vertrek de ramen even tegen elkaar open zet, dan is de geur snel verdwenen.

Na de werkzaamheden is de vloer gewoon beloopbaar, maar mag de vloer 24 uur niet gestofzuigd of gedweild worden. Indien er werkzaamheden in de doucheruimte zelf zijn uitgevoerd mag er 48 uur niet gedoucht worden. Indien de schades onder meubels zitten dien je zelf deze meubels aan de kant te zetten. Dit geldt ook als we er anders niet goed bij kunnen. En willen we je vragen om de vloer schoon en droog te maken voordat wij beginnen voor het beste resultaat. Indien nodig maken wij de plek van de restauratie ook schoon. Dit kan soms lijken alsof er een vlek is ontstaan nmaar dan is dat gedeelte juist heel schoon.

Voor ons schoonmaakadvies van je vloer verwijzen wij graag naar naar de uitleg over de reiniging van je vloer. Heb je nog vragen over de komst van de restaurateur en/of de werkzaamheden die worden verricht, bel ons dan gerust even op op nummer 06 3833 1393 of stuur een  Whatsapp bericht of   e-mail.

Heb je schade? Meld dan je schade op de schade-meld paginaX